Sofaer og sofaborde er møbler som nærmest altid bliver placeret i stuen, da det er noget som man bruge til at slappe af i, se tv fra og til at have en teselskab fra. Man kan dog bruge møblerne til mange andre ting, når man kigger på at vi danskere bord i alt fra husbåde til campingvogne, sommerhuse og kolonihaver. Der findes også sovesofaer, som er en slags sofa der kan blive slået ud, hvorved den bliver mere komfortabel som en seng man kan sove i. Sofabordet kan også bruges som sidebord i soveværelset eller udebord, hvis solen skinner og man gerne vil sidde ude i haven. Faktisk vil du kunne tage både din sofa og dit sofabord med udenfor, hvis vejret er godt og græsset er tørt. Det gør udeoplevelsen helt anderledes, da man normalt er vant til at sidde i de lidt mere hårde og kedelige havemøbler, som aldrig bliver lige så komfortable som sofaen i stuen. På samme vis bliver havebordet aldrig lige så flot og praktisk som sofabordet, så hvorfor twister du ikke oplevelsen ved at tage det med ud i haven. Vi foreslår ikke, at du skal have det stående derude permanent, da det vil være en udfordring når det regner og sner. Møbler kan nemlig ikke altid holde til vind og vejr, da det før at de medtager nogle vandskader og på anden vis slid, som kan være både midlertidigt eller permanent.

 

Hvis du bor på en husbåd, som der er flere og flere mennesker der gør, så vil sofaen og sofabordet også have en anden funktion end hvis du bor i en klassisk ejerlejlighed eller strandvejsvilla. De vil blive anvendt meget mere, da du ikke har plads til helt så mange møbler og derfor kommer man helt naturligt til at sætte mere pris på dem man har. De vil både blive anvendt mere og også fremhævet i indretningen, hvor placeringen er mere central og mere iøjnefaldende for både dig der bor der og dine gæster som kommer forbi. Husbåde er relativt små og derfor kan det være, at du skal ud i at vælge en 2-personers sofa eller måske en 2.5-personers sofa. Hvis du er typen som er mere til de helt store hjørnesofaer eller flydersofaer, så er det måske ikke en husbåd som du skal slå dig ned på, da pladsen bare er mindre. Disse regler gælder også for campingvogne som er svære at få i en stor størrelse og derfor vil der ikke være plads til helt så mange møbler, som du ellers kan have i dit hus. Folk der vælger at bo i campingvogne vil derimod vælge nogle indbyggede sofaer og sofaborde, da det gør det nemmere også at få plads til et køkken og et badeværelse, som jo er uundværlige rum i enhver bolig.

 

Både sofaer og sofaborde kan komme i mange forskellige størrelser, materialer og farver. Leder du efter noget specielt, så kan det være en god idé at kigge efter det på tværs af butikker og online butikker. Her vil du kunne bladre i timevis på tværs af de mange forskellige sofaer, som kan komme som en 3-personers sofa eller en hjørnesofa. Der findes også sovesofaer og 2-personers sofaer. Sofaborde er ingen undtagelse i deres alsidighed og de kan både være store og små, runde og firkantede, høje og lave og så kan sofaborde også være billige og dyre. Et billigt sofabord vil ofte være rundt og lav, da det gør, at der skal anvendes færre materialer til sofabordet. Et stort og højt sofabord vil være lidt dyrere, da der går mere træ til at producere sofabordet. Brandet bag sofabordet og designeren som har lavet sofaen har også meget at sige i forhold til prisen på de to møbler. Det giver derfor god mening, at du er vågen, når du vælger din sofa, så du ikke bliver overrasket over prisen eller om hvorvidt den passer godt sammen med dit nye sofabord. Det hele skal helst gå op i en højere enhed, så du ikke kommer tilbage med møbler som du senere vil fortryde og håbe på at bytte. Nogle gange kan man få pengene tilbage, men andre gange hænger du på din sofa og det er lidt ærgerligt, hvis du bor småt og har købt en for stor sofa. Det er heller ikke helt nemt at sende en sofa med posten, så selvom butikken tilbyder at du kan bytte den, så vil den være svær at få ned i en postkasse eller transporteret hen til et posthus. Det er bare gode bemærkninger at gøre sig inden du når for langt i processen med din nye sofa og sofabord.

Kategorier: Nyheder

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *