Har du tænkt dig at hoppe i vandet, slikke en masse sol eller dase ved poolen hele dagen denne sommer? Så har dit hår brug for ekstra pleje. Selvom sol, strand og vand er godt for sjælen, er det knap så godt for dit hår. Hvis du derfor har tænkt dig at bruge en masse tid i solen og i saltvand, bør du pleje dit hår ekstra godt i sommermånederne. Vi kommer her med vores bedste tips til, hvordan du skal pleje dit hår om sommeren.

Vælg en plejende shampoo

Hvis du har naturligt hår, kræver det ikke alt for meget ekstra pleje. Det er dog stadig en god idé at vælge en fugtgivende eller volumengivende shampoo. Hvis dit hår er farvet, bør du vælge en farvebeskyttende shampoo – og hvis dit hår allerede er ødelagt, har du brug for en genopbyggende shampoo. Det er også vigtigt at du slutter af med en tilhørende balsam, så du lukker hårstråene, som du åbner efter vask med shampoo.

Brug en nærende hårkur

Det er ligegyldigt, om du vælger en hårmaske, hårkur eller et leave-in produkt, men det er vigtigt, at du vælger én af dem. Hårmasker, hårkure og leave-in-produkter reparerer, giver næring til og beskytter håret – og det har dit hår især brug for om sommeren, hvor dit hår er udsat for en del sollys. Om sommeren bør du også gøre det lidt oftere end normalt, så minimum to gange om ugen.

Brug hårolie

Det kan måske lyde til at olie giver fedtet hår, men det er faktisk ikke tilfældet. Du skal i stedet se hårolie som det, der kan redde dit hår fra at tørre fuldstændigt ud. Olie tilfører nemlig håret fugt, og det har dit hår brug for om sommeren. Det skal blot i længderne i vådt og/eller tørt hår dagligt – og det bidrager også med et sundt udseende.

Husk solbeskyttelse

Solen er ikke kun hård for huden, men i hvert fald også for håret. UV-strålerne udtørrer og skader håret, så det er meget vigtigt, at du bruger solbeskyttelse til håret. Det kan f.eks. være via din shampoo eller olie, eller også kan du bruge en solspray specielt til håret.

Prioritér skyggen

Selvom en god plejerutine i sommerhalvåret er meget vigtigt, så er det bedste du kan gøre faktisk at opholde dig i skyggen eller bruge en hat. Det er den bedste måde at beskytte dit hår på.

Husk de regelmæssige frisørbesøg

Solen skader dit hår, og når dine spidser først er spaltede, er der intet, du kan gøre for at få et sundt og smukt hår igen – udover at tage forbi frisøren og få klippet spidserne. Du må derfor ikke glemme de regelmæssige frisørbesøg i sommerhalvåret, netop fordi dit hår er meget udsat i solen. Vi anbefaler, at du tager forbi denne frisør i Kolding, som har mange års erfaring med alle hårtyper – og de tilbyder også de bedste hårprodukter, du overhovedet kan bruge, nemlig produkterne fra I.C.O.N. ECOTECH.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *