Har din bolig brug for fornyelse? Men vil du gerne forny dig på en mere bæredygtig måde? Fornyelse behøver ikke nødvendigvis betyde, at man smider det gamle ud og køber nyt. Det kan også ofte opnås ved at ændre på udtrykket i rummet. Det kan man gøre på mange måder. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du kan forny dit hjem på en mere bæredygtig måde.

Prøv repurposing/upcycling

I stedet for at smide ud og købe nyt, kan man i stedet overveje, om de møbler, man har, kan friskes op. Man kan f.eks. male vægge eller genopfriske gamle møbler med en gang maling. Man kan også skifte greb eller profiler på skabslåger i køkken eller soveværelset. Derudover kan man også ombetrække sofaer, lænestole, hynder og puder. Sidst men ikke mindst kan man også tænke over, om et eksisterende møbel kan laves om og evt. få en anden funktion. Det kaldes repurposing eller upcycling, og det er godt for både miljøet, pengepungen og kreativiteten.

Gå på jagt i genbrugs- og vintagebutikker

Hvis du alligevel gerne vil have lidt ”nyt” til hjemmet, kan du altid gå på opdagelse efter gamle møbler, lamper og tekstilfund i diverse genbrugs- og vintagebutikker. Her kan man ofte være heldig at finde nogle fede fund og endda smukke designklassikere, som allerede har mange år på bagen, men som absolut ikke er ved at afgå ved døden. Det giver også muligheden for at finde nogle unikke fund, som du uden tvivl kan tilpasse din indretning derhjemme, enten som de er eller ved hjælp af repurposing eller upcycling.

Vælg svanemærkede møbler

Skal der helt nyt til, så bør man gå efter møbler, der har en lang levetid og som er produceret på en ansvarlig måde. Der findes nemlig svanemærkede møbler, som ofte er møbler af høj kvalitet i en tidløs stil. Derudover kan det også være en idé at gå efter møbler og andre fund, der er lavet i genanvendelige materialer eller vælge træmøbler, der er FSC-certificerede. Sidst men ikke mindst er det også en god idé at gå efter lokale brands, så du skærer ned på transporten.

Kategorier: Mode

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *